moneymonday
指數/外匯
明報APP

報章內容

任財管初創顧問 曾俊華送NFT吸客

【明報專訊】適逢特首提名期,前財政司長、「薯片叔叔共創社」創辦人曾俊華(John)雖然唔再參選,但就頻頻有搞作。繼上個禮拜宣布推出3000個《Choi Yeah》NFT後,John噚日宣布加入財產管理初創公司StashAway顧問委員會,利用自己嘅專業經驗,向大眾提供投資指導同埋理財教育。

新客戶要入錢5萬或以上

為咗慶祝 John加入,StashAway新客戶首次入錢5萬元或以上,就會得到《Choi Yeah》NFT,往後一年可以收到唔同「小禮物」,可能係一首詩、一首歌……John就話,除咗StashAway客戶之外,亦會送贈部分《Choi Yeah》NFT畀「薯片叔叔共創社」會員,剩番幾十個就送畀自己老友,但就無透露名單。至於會唔會送一個NFT比林太賀佢榮休,John直言「無諗過!」

email:piano@mingpao.com

[小琴密語]